FAQ

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?

Een gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert mensen met gewichtsproblemen (zoals over- of ondergewicht). Daarnaast kan een gewichtsconsulent ook voedingsadvies geven voor een gezond eet- en leefpatroon wanneer er geen gewichtsproblemen zijn, maar je wel fitter worden en lekker in je vel wil zitten. Naast informatie en tips over gezonde voeding en voldoende beweging, is het vooral belangrijk dat je leert hoe je gemakkelijk blijvende leefstijlveranderingen kan maken zodat het gewicht nooit meer een probleem zal zijn.

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën, verhoogd cholesterol, long- en darmaandoeningen enz. Een diëtist geeft dieetadviezen.

Beide disciplines werken met adviezen op basis van de richtlijnen voor goede voeding die opgesteld zijn door de Gezondheidsraad.

Schrijf je een dieet voor?

Nee, door steeds gezondere keuzes te maken, heb je geen “dieet” nodig om op jouw streefgewicht te komen. Je hoeft dus geen calorieën te tellen maar inzicht in calorieën kan wel zinvol zijn. Je hoeft geen vet of koolhydraten te vermijden of shakes en pillen te nemen. Je krijgt wel weekmenu’s die je makkelijk aan kan passen naar je gezinssituatie. Daarnaast krijg je ook voldoende uitleg die het gemakkelijker maakt om gezondere keuzes te maken. Per week is het verantwoord en raadzaam om tussen 0,5-1 kg af te vallen.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Iedereen mag zich dus gewichtsconsulent noemen. Om lid te kunnen worden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland moet je een door de BGN geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd. Ik ben in bezit van een erkend diploma voor gewichtsconsulent, diploma Voeding&Kind en volg regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast werkt een BGN-gewichtsconsulent volgens afgegeven richtlijnen.

Heb ik een verwijzing van een huisarts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Wel motivatie.

Ik wil graag een afspraak maken.

Je kunt me bellen, appen of mailen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Telefoonnummer: 0629050033 (wanneer ik niet opneem kun je me appen en neem ik contact met je op).

Mailen: info@overetenenzo.nl

Welk programma past het beste bij mij?

Tijdens het GRATIS kennismakingsgesprek gaan we bespreken welk pakket het beste bij je past. Als er voor jou geen passend pakket is, maken we het (in overleg) voor jou passend.

Vergoedt de zorgverzekering?

Omdat ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten wordt in veel gevallen het pakket (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende pakketten door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor een vergoeding hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken! Check altijd zelf bij je zorgverzekeraar naar de actuele hoogte van de vergoeding. Kijk op https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Ook als je zorgverzekeraar niet genoemd staat, is het raadzaam te informeren naar de mogelijkheden. Sommige verzekeraars kennen een (aanvullende) vergoeding voor leefstijlcoaching, voedingsadvies of alternatieve geneeskunde.

Zijn de programma’s voor iedereen geschikt?

Voor een goede kans van slagen is jouw inzet en 100% motivatie van groot belang. Ik ga ervan uit dat je gemotiveerd bent om te leren over gezonde voeding en gezond afvallen. Mijn programma’s zijn niet geschikt voor jou als je gaat voor een snelle oplossing en veel kilo’s wilt kwijtraken in een korte tijd.

Zijn er garanties dat ik mijn streefgewicht behaal?

Ja en nee, je bent in principe zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jouw motivatie en inzet spelen hierbij een belangrijke rol. Ik ga je helpen bij het bereiken van je doelen. Ik geef je tips en adviezen en zal je positief motiveren en begeleiden. Als je serieus met mijn adviezen en tips aan de slag gaat dan ben ik er zeker van dat je gaat afvallen.

Ik heb een druk en onregelmatig leven, is het dan wel geschikt voor mij?

Ja zeker. Kinderen, werk, tijd voor jezelf, huishouden, koken, boodschappen doen, bewegen, sport, slapen, rust, ontspanning enz. zijn allemaal factoren die van belang zijn. Samen gaan we kijken hoe je op een leuke, slimme en gemakkelijke manier in jouw persoonlijke situatie jouw ideale leefstijl/gewicht kan bereiken. Dit programma is voor iedereen die iets wil veranderen aan zijn of haar eet- en leefstijl.

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk; je voelt je fitter, je hebt meer zelfvertrouwen en zit weer “lekker in je vel”. In de begeleiding naar een ideale leefstijl richt ik mij op de problemen én mogelijkheden die jij tegenkomt in je leven.

Kan ik tussentijds stoppen?

Dat kan. Heb je om wat voor reden dan ook even geen tijd en ruimte om te werken aan je eet- en leefstijl dan kun je het programma tijdelijk onderbreken. Het pakket blijft tot 1 jaar na aankoopdatum geldig. Wil je stoppen dan vindt er geen restitutie plaats van het betaalde pakket.

Email: info@overetenenzo.nl

Telnr. 0629050033

BGNnr. 4491