Spaans vispotje

Wil je voor vanavond een snelle en voedzame maaltijd?
Dan is dit Spaanse vispotje ideaal.

Wat heb je nodig?

1 eetl. olijfolie
2 uien gesnipperd
2 knoflookteentjes in plakjes gesneden
3 tl. paprikapoeder
250 gr. kabeljauw (diepvries)
250 gr. fruit de mer (diepvries) of andere vis zoals garnalen of mosselen
1 blik tomatenblokjes (ik gebruikte van MUTTI kerstomaatjes)
1 tablet visbouillon
1 tl. donkere basterdsuiker
1 glas droge witte wijn of een glas water
150 gr. doperwten
3 bospeen in stukjes
2 aardappelen in stukjes
1 citroen
zout/peper
evt. cayennepeper naar smaak

Spaans vispotje blog OverEten&ZoVerwarm de olijfolie in de pan en bak daarin de uien en twee minuten later de knoflook (anders verbrandt de knoflook snel). De wortel, paprika en aardappel toevoegen en nog even meebakken. Dan de wijn/water, tomatenblokjes, visbouillon verkruimelen, paprikapoeder, zout en peper evt, cayennepeper en evt. gegrilde paprika toevoegen.
Aan de kook brengen en wanneer het kookt laag zetten en de saus 15 minuten laten sudderen. Dan de fruit de mer en doperwten toevoegen en wat citroen uitpersen. Nog even verwarmen samen en klaar. Garneren met wat peterselie.

Lekker met stokbrood of rijst en een frisse groene salade

 

 

 

 

Ga voor meer gezonde recepten naar de blog van Over Eten & Zo