havermout kwarktaart als ontbijt

Nodig voor de bodem:

  • 50 gram ongezouten noten
  • (walnoten, hazelnoten etc.)
  • 80 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. water

Nodig voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram frambozen of aardbeien
  • 1 theel. vanillesuiker of merg van vanillestokje
  • 1 eetl. kokosrasp
  • 5 gelatineblaadjes¬†

 

Meng de havermout, de geplette noten en het amandelmeel in een kom. Smelt de kokosolie in de steelpan en voeg toe aan de kom, schenk hier nu ook de honing bij en voeg 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.
Doe het beslag in de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om het geheel uit te spreiden over de bodem en aan de zijkant van de vorm.

Schuif de bodem van de taart nu de oven in en bak in 15 minuten goudbruin en gaar.
Week de gelatine in koud water (ongeveer 15 min).
Meng de kwark met de aardbeien (frambozen) in de blender of keukenmachine totdat je een geheel heb. Doe daarna de aardbeien-kwark in een kom en meng door elkaar. Voeg de kokosrasp en vanillesuiker toe. Haal de gelatine uit het water. Knijp dit uit en doe de 5 blaadjes in een pan. Voeg hierbij 2 eetlepels water en verwarm dit op het fornuis. Na ongeveer twee minuten is het goed verwarmt en is de gelatine opgelost. Voeg het gelatine-‘water’ daarna bij het kwarkmengsel en roer goed door.

Giet het kwarkmengsel op de havermoutbodem en laat opstijven in de koelkast. 3 Uur zal voldoende zijn, maar met een hele nacht weet je zeker dat het goed is.
De volgende ochtend kan je dan heerlijk genieten van je gezonde kwarktaart, want dit kan best als ontbijt.