KIDS

Moe van de strijd aan tafel? Heb je een kind met overgewicht of juist ondergewicht?

Lust je kind weinig of eet het juist te veel. Weet je niet hoe en waar je moet beginnen om het weer gezellig aan tafel te krijgen. Ik kom graag lang en met een paar kleine- en overzichtelijke aanpassingen zul je al resultaat krijgen.

 

Aanpak kind overgewicht of wanneer je kind juist niets lust

Elk kind en gezin is anders, daarom is de oplossing ook uniek. Dat kan zijn met een spel, leuke en uitdagende opdrachten, een beloningsbord of juist niets van dat. Na het kennismakingsgesprek begin je met het bijhouden van een eetdagboek. Zo kan ik inzicht krijgen in de gewoonten van het gezin waarop ik mijn aanpak zal maken. In overleg gaan we aan de slag en gaan in kleine, overzichtelijke stapjes werken naar ons doel. Het is zeker geen dieet, en af en toe snoepen mag ook. Afvallen is niet gezond voor kinderen in de groei, zij hebben alle voedingsstof hard nodig. Het is van belang om het gewicht stabiel te houden en dan komt het beter in evenwicht tijdens de groei. Of lust je kind juist niets, dan gaan we daarmee aan de slag. Fietsen leer je ook niet in een dag, dus met geduld en spelenderwijs gaan we ze leren om andere smaken te waarderen. Het is wel van belang om er echt achter te staan, de omgeving is mede bepalend voor het succes. Met als uiteindelijk doel om te leren hoe jullie zelfstandig gezonde keuzes gaan maken.

Wil je graag meer weten over hoe een gezond ontbijt, goede lunchtrommel of een voedzaam tussendoortje er uit ziet, ook dan kom ik graag een keer langs. Want als je de fabrikanten moet geloven, is hun koek wél gezond.

Ik snap dat de drempel hoog is, maar het is zo belangrijk voor je kind.